Moderní bydlení

Bára Divišová: Mělo to být referendum o vládě, výsledek voleb ale hodně překvapil

"Čekala jsem, že to bude referendem o vládě, ale nečekala jsem, že vítězství hnutí ANO bude tak výrazné. Nečekala jsem, že tak výrazný výsledek budou mít SPD, komunisté i STAČILO!" říká moderátorka Bára Divišová.

Protivládní nálada ve společnosti se do voleb promítla i podle Buriance. "Lidé o krajích často mají jen malé povědomí a může to jít na vrub celostátním tématům a rétorice ve stylu 'vrátíme vám, co vám vláda vzala'," objasnil. 

Krajské i senátní volby byly hodně orientované na osobnosti. V Jihočeském kraji tak například zazářil dosavadní hejtman Martin Kuba z ODS, ačkoliv jeho strana obecně ve volbách nezaznamenala výrazný úspěch. Podle Buriance jsou o osobnostech především senátní volby, což je dlouhodobější trend. 

[chooze:article;value:574722]

​"Senátní volby jsou čím dál více o výrazných osobnostech. Ukazuje se nám, že lidé nevnímají senátora jako zákonodárce nebo pojistku demokracie, ale jako zástupce daného regionu," řekl. 

Divišová v této souvislosti připomněla neúspěch sportovce Dominika Haška, kterému se nepodařilo postoupit do druhého kola. Ne vždy tak silné jméno funguje. V jeho případě mohla být slabou stranou nekonkrétnost v otázce budoucí činnosti v Senátu, dodává moderátorka. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.