Bardella přivedl Le Penové mladé voliče. Teď povede Babišovu frakci

Hvězdou krajně pravicového Národního sdružení Marine Le Penové se v posledních letech stal Jordan Bardella. "Je to 28letý mladík, který předtím nikdy nebyl v žádné vyšší pozici," charakterizoval ho Janyška.

Le Penová podle něj jeho vyzdvihnutím provedla chytrý tah. "Došlo jí, že ta krajní pravicová strana, kterou založil její otec, která byla ve Francii vždycky vnímána jako krajní extrém, to byli lidé, kteří se prali na manifestacích, kteří křičeli nepřijatelné věci. Tak si řekla, že s touto stranou se nikdy nemůže dostat k moci," vysvětloval.

[chooze:article;value:563694]

"Nasadila ho tam s velmi chytrým nápadem, že přitáhne mládež, což se opravdu povedlo," dodal Janyška. Politik je podle něj atraktivní vzhledem a je i velmi populární třeba na tiktoku nebo instagramu.

Bardella dokonce měl být kandidátem na premiéra. Národní sdružení ve volbách ale navzdory všem očekáváním ve volbách skončilo až třetí a takové choutky si teď může nechat zajít.

[chooze:article;value:563730]

"Jsou to teprve tři dny po volbách a vidíte, že už v té jeho straně je kritika na něj, že to dělal špatně, že se to mělo dělat jinak, že tenhle člověk se tam nehodil," popsal bývalý velvyslanec. "Podle mého názoru je Jordan Bardella člověk, který ve Francii politicky půjde velmi dolů a nebude o něm slyšet," dodal.

Teď ho ale čeká nové angažmá. V Evropském parlamentu povede nově vzniklou frakci Patrioti pro Evropu, jejíž součástí je i české hnutí ANO nebo maďarský Fidesz Viktora Orbána. "Jeho rolí dneska je, že byl zvolen do Evropského parlamentu, tak tam zůstane. Zároveň ale zůstává předsedou té strany, takže si nedělám iluze, že by se moc často vyskytoval v Bruselu. Bude hlavně fungovat doma," myslí si Janyška.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.