Moderní bydlení

Bartoš není schopný vnímat realitu, řekl Fiala. Už počítá s odchodem Pirátů z vlády

Fiala na tiskové konferenci zdůraznil, že v úterý s Bartošem jednal hodinu. "Mluvil jsem s ním o své nespokojenosti s digitalizací stavebního řízení a chtěl jsem od něj konkrétní kroky, abychom to spravili. S tím jsme se také rozešli," prohlásil.

"To, jak to Ivan Bartoš interpretoval v médiích, mě do jisté míry utvrzuje v tom, že není úplně schopen vnímat realitu. Tak jak ji nevnímá v případě katastrofálního stavu digitalizace stavebního řízení," doplnil.

Následně se s ním v úterý odpoledne, tedy po oznámení jeho odvolání, setkal znovu. "Ivan Bartoš mně dnes řekl, že odejdou z vlády, to je informace, se kterou teď pracuji," sdělil ve středu. Další dva pirátští ministři demisi podle něj nepodali. "Byl bych rád, aby bylo rozhodnuto do pondělí, tedy aby do pondělí bylo jasno," dodal.

[chooze:article;value:575495]

Řízením ministerstva má být pověřen místopředseda vlády Marian Jurečka (KDU-ČSL). "Věřím, že toto pověření bude krátkodobé, očekávám, že se nám podaří dostat velmi rychle vládu do podoby, kdy budou ministři nikoli provizorní, ale plně ve svých funkcích," avizoval. Digitalizaci bude mít na starost ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Vláda má nyní ve Sněmovně většinu 104 poslanců. "Vládní rozpočet nebyl schválen jednomyslně, ale významnou většinou," poznamenal ministr financí Zbyněk Stanjura s odkazem na to, že Piráti končí ve vládě. Podle Fialy ale nikdo nehlasoval proti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.