Moderní bydlení

Bartoš se mimořádně sešel s Fialou. Odchod Pirátů z vlády není na stole, tvrdí

"Musíme přidat v rámci vlády," řekl Bartoš v úterý ráno novinářům. Klíčové jsou podle něj například zákon o podpoře bydlení či výstavba dostupného bydlení. Zdůraznil také, že momentálně není na stole konec Pirátů ve vládě.

"Na koaliční smlouvě se nic nemění," uvedl po schůzce předseda Pirátů. Ve straně podle něj stále je skupina, která by z vlády chtěla odejít. Aby uspěla, muselo by přijít hlasování, které se momentálně nechystá. "Výsledky ve vládě evidentně máme," dodal.

Na setkání s premiérem přišel Bartoš se seznamem několika věcí, které podle něj musí fungovat jinak, aby dávala Pirátům vládní spolupráce smysl.

[chooze:article;value:575210]

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek v pondělí zveřejnil sedm bodů, které strana požaduje. Mimo jiné jde o garance míst ve školkách či legalizaci konopí. "Z toho, co jsem probral s premiérem, myslím, že jsme na všem našli shodu," sdělil po schůzce Bartoš.

Po neúspěchu v krajských volbách rezignuje celé vedení Pirátů v čele s Bartošem. Fiala v pondělí avizoval, že má jasnou představu o tom, jak jeho kabinet může přesvědčit voliče.

"V těchto dnech povedu důležitá jednání o stávající situaci," vzkázal. Úterní setkání s Bartošem je prvním z nich.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.