Baterie telefonů v zimě trpí. Odborníci konečně řekli, jak o ně správně pečovat

Baterii telefonu je v mrazu potřeba chránit, na což podle odborníků lidé často zapomínají. Pokud telefon používáme přímo venku při nízkých teplotách, výdrž baterie se rychle snižuje. Měli bychom telefon proto na mrazu používat co nejkratší možnou dobu a poté přístroj uschovat, píše britský deník Daily Mail.

Vyvarujte se při tom uložení do vnějších kapes bund. "Když se připravujeme na chladné počasí venku, bereme si kabáty, čepice a šály, aby nás zahřály, proč by telefony měly být jiné?" řekla deníku technologická expertka Catherine Hileyová s tím, že telefon je nejlepší uchovávat v ochranném pouzdře. Vhodné dát ho do vnitřní kapsy, kde může těžit z tělesné teploty.

[chooze:article;value:507548]

​Hileyová v chladném počasí doporučuje snížit počet aplikací a funkcí, které pracují na pozadí telefonu, aby se šetřila výdrž baterie. "Pokud budete vystaveni teplotám pod nulou, zapněte režim nízké spotřeby, vypněte lokalizační služby a ukončete aplikace na pozadí, které nepoužíváte," uvedla expertka. Možné je také telefon uvést do režimu letadlo.

Další chybou, která může baterii uškodit, je, pokud byl přístroj nějakou dobu vystavený mrazu a my jej hned po příchodu do tepla zapojíme do nabíječky. Prochladlý mobil by se nabíjet neměl, neměl by se ani cíleně ohřívat například na radiátoru.

Před použitím telefonu po pobytu v chladu je vhodné nechat jej nejprve zahřát na pokojovou teplotu, píše společnost Asurion, která se zabývá opravami telefonů. Pokud se zařízení po příchodu z chladu příliš rychle zahřeje, mohl by se uvnitř vytvořit kondenzát a dojít tak k poškození. Neméně důležité je také v zimních měsících nezapomenout elektroniku v autě, jinak hrozí poškození přístroje.

Nevíte číslo bankovního účtu? Pro platby už stačí znát jen telefonní kontakt:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.