Během dvou týdnů zmizelo 27 dětí. Město se bojí obchodu s lidmi

Druhé největší město v americkém státě Ohio Cleveland zaznamenalo od 2. do 16. května alarmující nárůst počtu pohřešovaných dětí, píše deník Mirror. Za 14 dní se jich totiž ztratilo téměř 30.

Všechny pohřešované děti jsou ve věku 12 až 17 let. Okolnosti jejich zmizení zůstávají nevyjasněné, a tamní obyvatelé se proto obávají nejhoršího.

[chooze:article;value:504448]

​Ve městě panuje strach z toho, že by se v Clevelandu mohlo schylovat k válce gangů. Jiní se obávají, že by za zmizením dětí mohl stát obchod s lidmi. Policie prý pracuje i s verzí, že by pohřešované děti mohly být zapojeny do obchodu s drogami.

"Je to tichý zločin, který se nám děje přímo pod nosem," řekl policejní náčelník John Majoy televizi Fox News. Něco takového prý za dobu své kariéry ještě nezažil. Policie po dětech usilovně pátrá a o pomoc požádala i veřejnost.

Do hledání dětí se zapojila i nezisková organizace Cleveland Missing, která poskytuje rodinám pohřešovaných dětí pomoc a podporu. Založila ji Sylvia Colonová a její sestřenice Gina DeJesusová, kterou v roce 2004, když jí bylo 14 let, unesl Ariel Castro. Na svobodu se dostala o devět let později.

Maddie zmizela před 16 lety. Policie minulý týden hledala důkazy v Portugalsku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.