Během závodu na Srí Lance vjelo auto do davu diváků, sedm lidí zemřelo

Desítky tisíc lidí se přišly v neděli podívat na automobilový závod Fox Hill Supercross ve městě Diyatalawa v centrální vysočině Srí Lanky v provincii Uva. Akce se konala asi 180 km východně od hlavního města Kolomba. Během závodu se ale stala tragická nehoda, která si vyžádala nejméně sedm mrtvých a dalších 20 zraněných, informuje agentura Associated Press.

Havárie se stala na nechráněném úseku trati na okruhu Fox Hill, který spravuje tamní armáda. Podle videonahrávek sdílených na sociálních sítích tragédii předcházela nehoda jiného závodního vozu, který na okruhu zůstal převrácený na střeše. V okamžiku, kdy traťoví komisaři mávají žlutými praporky a varují ostatní řidiče, aby zpomalili, nastane kolize červeného závodního auta s davem přihlížejících.

[chooze:article;value:551895]

"Celkem 27 lidí bylo převezeno do nemocnice a sedm z nich svým zraněním podlehlo," citoval server NDTV.com mluvčího policie Nihala Thalduwaa s tím, že čtyři z obětí jsou funkcionáři závodu. Mezi mrtvými je podle jeho slov i osmiletá dívka. Tři zranění jsou v kritickém stavu. Závod, který pořádala místní armáda ve spolupráci s agenturou Sri Lanka Automobile Sports, byl po nehodě přerušen.

https://twitter.com/easwaranrutnam/status/1782069385953464340

Krátce před nehodou velitel armády Vikum Liyanage oznámil, že brány areálu byly otevřeny divákům zdarma, aby se podpořil motoristický sport. Akce se konala poprvé po pěti letech, odložena byla kvůli pandemii koronaviru a také ekonomické krizi na ostrově.

"Dnešní den je velmi výjimečný. Rozhodli jsme se, že umožníme vstup komukoli zdarma," řekl Liyanage a prohlásil, že na okruhu Fox Hill se sešlo asi 100 tisíc diváků.

Silnice na Srí Lance patří k nejnebezpečnějším na světě. Podle statistik je denně na 12 500 kilometrech silnic hlášeno po nehodách v průměru osm úmrtí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.