Bělorusko odsoudilo německého občana k smrti. O popravě rozhodl soud tajně

Rico Krieger si vyslechl rozsudek už v červnu, jak informoval německý portál Deutsche Welle. Soud byl po celou dobu vedený v tajnosti, uvedla lidskoprávní organizace Vjasna.

Krieger měl být součástí praporu Kastuse Kaliouského, který je nasazený na Ukrajině a proti Rusku v něm bojují Bělorusové.

Krieger byl ve vazbě nejméně od listopadu loňského roku. Jak uvádí portál Euronews, soud s ním začal v květnu. Kromě terorismu a špionáže byl obžalovaný z žoldnéřství, zakládání extremistických skupin, úmyslného poškození vozidla a nezákonné nakládání se zbraněmi, municí a výbušninami.

[chooze:article;value:563728]

​Krieger je zaměstnaný jako vojenský doktor u Německého červeného kříže, pracoval také pro detašované pracoviště amerického ministerstva zahraničí v Berlíně jako bezpečnostní pracovník.

Německé ministerstvo zahraničí potvrdilo, že o případu ví. "Ministerstvo zahraničí a ambasáda v Minsku poskytují konzulární pomoc všem zainteresovaným osobám a v jejich prospěch spolupracují s běloruskými úřady," uvedlo německé ministerstvo zahraničí. Bělorusko je poslední zemí Evropy s trestem smrti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.