Benda naznačil, že vláda musí zvýšit daně: Letos je jediný rok bez voleb

Vypadá to, že po téměř půl roce se Pražané dočkají toho, že stávající rada města odejde a bude vládnout ta, která vzešla z podzimních voleb. "Praha je město nevyzpytatelné, ale předpokládám, že do víkendu bude hotovo a příští týden ve čtvrtek mohou pražští zastupitelé navolit celou kompletní novou radu," doufá předseda pražské ODS Marek Benda.

Povolební vyjednávání trvalo velmi dlouho. "Část viny je i na nás. Ale myslím, že uzavření aliance Pirátů a Prahy sobě byl velmi zvláštní krok. My jsme kandidovali jako tři subjekty, které jasně řekly, že budou kandidovat spolu. Měl jsem pocit, že stávajícímu primátorovi (Zdeněk Hřib, pozn. red.) vyhovovalo, že pořád pokračovala minulá rada," řekl s tím, že nakonec SPOLU muselo slevit z některých svých požadavků.

[chooze:article;value:479821]

​Nová pražská rada nepočítá s podpisem Hany Kordové Marvanové na koaliční smlouvě. Benda si vyčítá, že se vůbec dostala do zastupitelstva. "Obával jsem se, že s Hankou to nebude jednoduché, ale že se to stane tak rychle, to jsem neočekával," zmínil Benda, který tak naráží na to, že v prosinci Marvanová nepodpořila lídra své kandidátky Bohuslava Svobodu ve volbě primátora.

Po prezidentských volbách se spekuluje, že Andrej Babiš (ANO) složí poslanecký mandát. "Nemyslím si, že se to stane. A nevidím důvod, proč by to případně měnilo koaliční potenciál hnutí ANO. Babiš je prostě predátor, s ním není možné uzavírat dohody, ve kterých z toho budeme oba něco mít. On chce vždycky všechno," řekl k tomu Benda s tím, že nevěří, že by se Babiš stáhl a neměl pak žádný vliv na hnutí.

[chooze:article;value:476243]

​Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) před volbami nepřipouštěl daň z nemovitosti, teď už se o tom hovoří. "Je jasné, že jsme v roce, ve kterém musí dojít k nějaké fiskální stabilizaci. Minulý rok se nepodařilo s těmi financemi něco udělat. Letos je jediný rok z celého volebního období bez voleb, takže si myslím, že je potřeba s tím rozpočtem něco dělat, a to jak na výdajové, tak na příjmové stránce," uzavřel Benda. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.