Berlusconi bude mít státní pohřeb. Zbylo po něm pohádkové jmění

Mohl si koupit cokoliv, co si usmyslel. S mnohamiliardovým jměním, které je mimochodem třikrát větší, než jaké má například bývalý americký prezident Donald Trump, byl Silvio Berlusconi nezaměnitelnou osobou italské politiky i společenského života.

"Jeho soukromý život byl tak ohromující a kontroverzní, že se na něj de facto bude vzpomínat možná víc právě kvůli tomu, než pro jeho politický odkaz," myslí si politický komentátor Massimo Franco.

[chooze:article;value:508747]

A právě jeho rodina je teď kvůli dědictví v hledáčku médií. Berlusconi byl oficiálně ženatý dvakrát. Z prvního manželství má dvě děti, z druhého tři. Se svou poslední přítelkyní, kterou byla politička Marta Fascinaová, uspořádal loni pouze neformální svatbu. Údajně to bylo proto, že jeho pět dětí nechtělo, aby dědila.

Ze zákona si Berlusconiho děti rozdělí dvě třetiny jeho majetku rovným dílem. Zbytek mohl 86letý miliardář rozdat, jak chtěl. Závěť zatím veřejná není. V čele jeho mediální skupiny Fininvest s největší pravděpodobností stane jeho nejstarší dcera Marina, která je v čele předsednictva.

I přesto, že život nejdéle vládnoucího italského premiéra doprovázela řada skandálů s korupcí nebo sexuálním obtěžováním, bude středa, tedy den jeho pohřbu, v Itálii celostátním dnem smutku. Do Milána se s ním přijedou rozloučit tisíce lidí, včetně premiérky Meloniové a prezidenta Mattarelly.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.