Berlusconi zkritizoval Zelenského. Mohl prý zabránit válce s Ruskem

Silvio Berlusconi je i v 86 letech aktivním politikem a rozhodně se nechystá do důchodu. V lednu dokonce byla ve hře možnost, že se stane italským prezidentem. Na poslední chvíli se ale rozhodl, že nebude kandidovat. 

Bývalý italský premiér nyní tvrdě zkritizoval Volodymyra Zelenského, který podle něj mohl zabránit ruskému vpádu na Ukrajinu, píše deník Krone. Zelenskyj měl prý zastavit útoky na dvě separatistické republiky v Donbasu, řekl 86letý muž novinářům v Miláně.

"Chování tohoto pána proto hodnotím velmi, velmi negativně," pokračoval šéf spoluvládnoucí strany Forza Italia (v překladu Vzhůru Itálie). Vyzval také USA, aby vyvinuly tlak na ukrajinského prezidenta. Dále pohrozil zastavením prodeje italských zbraní Ukrajině a zároveň slíbil masivní program pomoci, pokud Ukrajina přistoupí na okamžité příměří.

[chooze:article;value:489573]

​Berlusconi také řekl, že pokud by byl stále premiérem, tak by rozhodně neusiloval o schůzku s ukrajinským prezidentem. "Nikdy bych se Zelenským nemluvil, protože jsme svědky devastace jeho země a masakru jejích vojáků a civilistů," řekl politik, který se považuje za přítele ruského prezidenta Vladimira Putina. Italský expremiér loni dokonce tvrdil, že Putina dokáže přesvědčit, aby válku do Vánoc ukončil

Kolegové nesouhlasí

Berlusconiho slova už hasil úřad italské premiérky Giorgii Meloniové, který uvedl, že italská vláda podporuje Ukrajinu "pevně a s přesvědčením, jak je jasně vyjádřeno ve vládním programu a jak bylo potvrzeno ve všech parlamentních hlasováních". S výroky 86letého politika nesouhlasí ani italský ministr zahraničí Antonio Tajani a člen strany Forza Italia, který sdělil, že strana "vždy stála za nezávislostí Ukrajiny po boku Evropy, NATO a Západu".

Berlusconi se v roce 2021 rozešel s o 50 let mladší přítelkyní, se kterou byl 12 let. Jeho nová přítelkyně je ještě mladší:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.