Běs a hrůza. Při výbuchu a požáru na farmě v Texasu uhynulo 18 tisíc krav

Tragická událost se stala v pondělí večer tamního času (v úterý nad ránem našeho) v dojírně mléčné farmy Southfork poblíž města Dimmitt, uvedl na webu úřad šerifa okresu Castro.

S největší pravděpodobností se přehřálo zařízení na odsávání hnoje a od něj explodoval metan, který zvířata hojně produkují.

Následoval obrovský požár, který se rozšířil do haly, kde krávy čekaly na dojení. Z farmy stoupal obrovský mrak dýmu, který byl vidět v okruhu desítek kilometrů. Podle odhadu úřadu šerifa uhořelo či se udusilo 18 tisíc kusů dobytka, informovala BBC.

[chooze:article;value:499182]

​Hasičům a policistům se zevnitř podařilo vyprostit jednoho člověka, kterého v kritickém stavu přepravil do nemocnice vrtulník. Žádný další zaměstnanec k újmě nepřišel.

Institut pro ochranu zvířat se sídlem ve Washingtonu pro BBC uvedl, že jde o "zdaleka" nejsmrtelnější požár stáje s dobytkem od roku 2013, kdy se začaly vést statistiky.

Za posledních deset let takto ve Spojených státech zahynulo 7 300 krav, celkem pak 6,5 milionu hospodářských zvířat, z toho přibližně šest milionů kuřat.

V úterý hořely stáje v Praze na Císařském ostrově. Uhynulo několik koní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.