Bestie z východu se probudila. Zima chystá poslední úder, Evropu pohltí mráz

Meteorologové se obávají návratu zimy. Ta by se podle nich měla do Evropy dostat už na konci týdne. Právě v té době by měla pohltit hlavně Spojené království. Podle meteorologa Jamese Maddena, kterého citoval deník Birmingham Life, to znamená, že je bestie z východu "už za rohem".

Do zbytku Evropy se ale mráz vrátí zřejmě až o něco později. Podle meteorologů, které citoval deník GalwayBeo, to vypadá, že se tak stane až s oficiálním příchodem jara, tedy zhruba v polovině března.

"V polovině příštího měsíce se od východu přežene izolovaná studená fronta, která přinese husté sněžení," tvrdí meteorologové s tím, že se prudké ochlazení týká zejména severu Evropy a postupně se může přesouvat i níže.

[chooze:article;value:543293]

Zima by se mohla vrátit i do Česka.​ Podle norského meteorologického portálu Yr.no mají současné jarní teploty výrazně klesnout a stát se tak má už na konci příštího týdne. Čtvrteční předpověď pro Prahu udává dokonce -3 °C a teploty v pátek mají být ještě nižší. Přes den už by ale teploty pod nulu klesat neměly. 

Teploty v tomto týdnu mají atakovat i 17 °C a všechno tak nasvědčuje tomu, že letošní únor bude nejteplejší v historii měření. "Letošní únor nepřinesl ani jediný vpád studeného severního vzduchu, naopak se sem dostával často oceánský vzduch nebo teplé jižní proudění," potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová.

"I v horských oblastech místy úplně chyběly ledové dny, tedy dny s celodenními mrazy, naopak na srážky byl letošní únor bohatý," uvedla. "V čem ještě vyniká letošní poslední meteorologický zimní měsíc, je krátká doba slunečního svitu. Za to mohou přechody frontálních systémů, které přináší velkou oblačnost, a právě i četné srážky," dodala Honsová.

Společenské hry, promítání filmů. Teplé počasí pokazilo školákům lyžařské kurzy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.