Bestie z východu znovu útočí. Meteoroložka řekla, kdy se vrátí pravá zima

Sever Evropy čekají mrazivé dny. Ty by podle meteorologů, které citoval deník Express, měly nastat už v příštím týdnu. Zapříčinit je má meteorologický jev, kterému se říká bestie z východu. Kromě nízkých teplot přinese i sníh a led.

A zimní počasí se brzy vrátí i do Česka. Podle meteoroložky Dagmar Honsové se tak stane i navzdory tomu, že teploměry v posledních dnech hlásí hodnoty vysoko nad průměrem. V porovnání s tím, jaké by v tomto období měly být, šplhají až o 6 °C výš.

Bundy se nám ale ještě budou hodit. "Zima si bere dovolenou nejméně do poloviny března," upozornila Honsová. "Ale ve druhé polovině března se zřejmě vrátíme ke klasickému průběhu počasí, takže zimní oblečení ještě neuklízejte," dodala.

[chooze:article;value:542207]

​Teplejší počasí si ale ještě chvíli užijeme. Celý tento týden by totiž měl být teplotně nadprůměrný. "Během pracovního týdne nebudou ani nejnižší ranní teploty klesat pod bod mrazu," uvedla Honsová. A i poslední únorové dny vyšplhá rtuť teploměru až na 7 °C.

"A podle výpočtů sezónních modelů a jejich teplotních odchylek od dlouhodobého normálu to vypadá, že teplotně nadprůměrné období přinese i první polovina března," dodala Honsová. Pokud se ještě chystáte na hory, připravte se na to, že ani tam to se zimou "slavné" moc nebude.

Únorové počasí láme rekordy. Sníh je jenom na horách:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.