Bezdomovci v Ostravě začali pít alkohol rovnou v prodejně. Policie je na ně krátká

Na problém upozornili strážníci z Ostravy. V poslední době měli tři navlas stejné případy, lišila se jen značka vypitého alkoholu. Bezdomovec během několika vteřin vyprázdnil litrovou láhev ovocného vína. Jiná bezdomovkyně z Ostravy stihla vypít dvě vodky. Její kolega po litru tvrdého usnul mezi regály.

Pro bezdomovce je to nejrychlejší způsob, jak se dostat zadarmo k alkoholu. Podobné případy zaznamenali strážníci ve všech větších městech. V Brně začátkem týdne.

"Muž vypil půl lahve rumu, odmítal zaplatit a mluvit se s ním nedalo, usínal a nadýchal tři a půl promile," popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

[chooze:article;value:540972]

​Bezdomovci dobře vědí, že prodejci jsou před jejich žízní bezbranní. Pokud nemají ochranku, která by je sledovala na každém kroku, k lahvi se zpravidla dostanou. Před lety takto jeden bezdomovec v Brně zaměstnával policisty den co den.

Tehdy, stejně jako dnes, hrozila zloději jen pokuta, ale strážníci nakonec na opilce vyzráli. Ukradené lahve mu začali pečlivě sčítat. Při 60. krádeži konečně dosáhl hranice trestného činu a dočkal se odvykací kúry za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.