Bezhlavé tělíčko ze španělské pláže patřilo holčičce. Pitva překvapila

Na pláži nedaleko španělského města Tarragona bylo minulý týden nalezeno tělíčko velmi malého dítěte, které se podle regionálních médií už rozkládalo, a bylo tak velmi těžké identifikovat, o čí ostatky se jedná. O nálezu jsme informovali v tomto článku.

Podle původních zpráv mělo jít o zhruba dvouleté dítě. Výsledky pitvy, která nyní proběhla, ale odhalily, že tělíčko patřilo miminku, kterému nebylo ani šest měsíců. Pitva také prokázala, že šlo o holčičku, píše web Daily Mail

Soudní znalci dále dospěli k závěru, že tělo holčičky bylo ve vodě mezi čtrnácti dny a dvěma měsíci. Okolnosti její smrti jsou ale stále záhadou. Práci vyšetřovatelům komplikuje fakt, že jim stále chybí horní část trupu spolu s hlavou.

[chooze:article;value:512855]

​Nyní nicméně probíhají další testy, které se pokusí stanovit pravděpodobnou příčinu smrti a určit etnický původ mrtvého miminka. Jednou z vyšetřovacích verzí totiž je možnost, že šlo o dítě migrantů, kteří pluli do Evropy. "Je to jedna z hypotéz," řekl starosta města Roda Pere Virgili pro katalánské rádio RAC1 hned po nálezu mrtvolky. Této verzi podle něj nasvědčuje i oblečení dítěte. "Nebylo oblečené na pláž," objasnil. Na sobě mělo teplákovou soupravu a bundu. 

Tělíčko na pláži minulé úterý ráno našel uklízeč, který na něj upozornil své šéfy, kteří zavolali policii. Následně se ukázalo, že rozložené tělo bylo na pláž vyplaveno už během předchozího dne, ale kolemjdoucí ho prý ignorovali a spletli si ho s panenkou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.