Běžná silniční kontrola měla nečekaný závěr. Auto řídil 15letý chlapec

Na policisty z obce Větřní na Českokrumlovsku čekal v noci z pátku na sobotu neobvyklý zážitek. Během silniční kontroly se totiž rozhodli zastavit projíždějící auto. "Po zastavení vozidla jeden z policistů přistoupil k místu řidiče a vyzval ho, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Na toto mu však k jeho překvapení řidič sdělil, že řidičský průkaz nevlastní z důvodu, že mu ještě nebylo 18 let," uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Za volantem totiž seděl teprve 15letý chlapec, který si s dalšími dvěma stejně starými kamarády tajně vypůjčil auto svého strýce. S ním se skupinka vydala na výlet. Z Hradiště u Kaplice se přes Český Krumlov dostali až do Větřní, kde jejich cestu ukončila policejní hlídka. Chlapec, jehož dechová zkouška vyšla negativně, tak řídil dlouhých 30 kilometrů. V plánu měl přitom urazit ještě dalších 25 kilometrů.

[chooze:article;value:437004]

Jejich výlet tak místo cesty za dalším kamarádem skončil na policejní služebně, kde si skupinku vyzvedli rodiče chlapců. "Mladiství řidič se svým jednáním dopustil provinění neoprávněné užívání cizí věci, které však jeho strýc s policisty řešit nechtěl," dodal Šupík. Událostí se tak bude zabývat Městský úřad v Českém Krumlově.

[chooze:gallery;value:29859]

Zloději mají nový trik. Auto vám dokážou vykrást během několika vteřin:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.