Běžte a zachraňte se, řekla matka svým dětem. V džungli přežily 40 dní

[chooze:gallery;value:32058]

​Zázrak, ve který nikdo nedoufal. Je to jen pár dní, co záchranáři našli v kolumbijské divočině čtyři naprosto vysílené sourozence. V džungli strávili dlouhých 40 dní, přesto zůstali naživu.

Děti ve věku třináct, devět a pět let, které se v pralese staraly i o svého ročního sourozence, poprvé začaly mluvit o tom, jakými těžkostmi si musely projít. Podle nejstarší dcery Lesly žila matka dětí ještě čtvrtý den od pádu letadla. Když umírala, řekla jim, aby ji opustily a pokusily se zachránit.

"Předtím, než jejich máma zemřela, vyzvala je, aby se odtamtud pokusily dostat. Řekla jim: 'Uvidíte, jaký člověk váš táta je, bude vás milovat stejně, jako jsem vás milovala já'," sdělil médiím otec dětí.

[chooze:article;value:508545]

​Promluvili i záchranáři, kterým se děti podařilo najít. Děti se pohybovaly vždy poblíž řeky, aby si do lahve, kterou s sebou nosily v tašce, mohly nabrat vodu. Nejstarší dcera podle nich postupovala velmi chytře. Vzala si ručník, tábornické vybavení i baterku s několika bateriemi. K dětem záchranné týmy přivedl otisk boty jednoho ze sourozenců.

"První, co nám děti řekly, bylo, že mají hlad. Chtěly rýžový nákyp, chleba. Chtěly prostě jen jíst a jíst. Jeden z chlapců byl na pokraji sil. Vůbec nemohl chodit," popsal člen pátracího týmu Henry Guerrero.

Čtyři sourozenci jsou po týdnech strávených v divočině vyhublí. Jejich zdravotní stav se ale postupně zlepšuje. "Je to boží zázrak. Tenhle test mi dal bůh, aby zjistil, jakou víru v něj mám. Dokázali jsme děti najít i lokalizovat letadlo," je přesvědčený otec. Malé letadlo, na jehož palubě se děti nacházely, se do amazonské džungle zřítilo 1. května.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.