Biden a Trump bojují o voliče. Spory vedou o potratech i migraci

Potraty, migrace, změna klimatu, práva LGBT+ komunity – to jsou hlavní témata letošních amerických prezidentských voleb. "Můj předchůdce a jeho úředníci jdou po seniorech, lidech se zdravotním postižením a po dětech. Jak všichni víme, jdou i po ženách," uvedl americký prezident Joe Biden nejen na adresu Donalda Trumpa.

Demokratická strana, za kterou Biden kandiduje, usiluje o to, aby měly ženy právo na umělé přerušení těhotenství. Republikáni tak vstřícní k potratům nejsou. Na druhou stranu Donald Trump volá po přísnější regulaci migrace, která je také žhavým tématem. Mnozí odborníci se ale obávají, že Trump by v případě zvolení dělal mnohem radikálnější rozhodnutí.

[chooze:article;value:546087]

​"Trump by mohl usilovat o vystoupení z NATO. Nebo uzavřít dohodu s Vladimirem Putinem," domnívá se Michael C. Kimmage, profesor na Katolické univerzitě v Americe a bývalý úředník ministerstva zahraničí.

Volebnímu týmu Joea Bidena se včera v New Yorku během společenského večera podařilo vybrat v přepočtu přes 580 milionů korun. Cena vstupenek na akci, kde po boku Bidena stáli například exprezidenti Barack Obama nebo Bill Clinton, se pohybovala v přepočtu od 5 000 až do téměř 12 milionů korun. Společný snímek pak vyšel zájemce na více než dva miliony. Donald Trump akci demokratů zkritizoval. Sám se vydal na pietu za zastřeleného policistu ve službě.

"Chci poděkovat všem lidem, kteří tak tvrdě pracovali na tom, aby to tu bylo bezpečné. Toto se nikdy nemělo stát. Musíme to zastavit. Musíme se vrátit k zákonu a pořádku. Musíme udělat spoustu věcí jinak, teď nic nefunguje," upozornil exprezident Trump. Podle aktuálních průzkumů jsou šance obou kandidátů na zisk křesla v Bílém domě velmi vyrovnané.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.