Biden bude pokračovat ve stavbě zdi u Mexika. Trumpa za to kritizoval

"Když budu v úřadu, nebude postavený ani kousek zdi," tak zněla slova Joea Bidena ještě před tím, než se usadil v Bílém domě. Jeden z nejvýraznějších předvolebních slibů je ale ten tam. "Peníze na výstavbu zdi byly určené na výstavbu zdi. Snažil jsem se to změnit, přesunout ty peníze jinam. Nešlo to," prohlásil Biden tento týden. 

Prezident navíc podle svých slov ani nevěří, že by zeď byla jakkoliv efektivní. Záběry to potvrzují, lidé ji dokážou překonat jak vrchem, tak spodem. Kvůli takovým manévrům se jejich cesta stává ještě mnohem nebezpečnější, než do té doby byla. 

[chooze:article;value:449242]

"Už nemůžeme. Moje žena má špatné nohy, nejsme na tom dobře. Nic nejíme. Už tři dny prosíme o jídlo," zoufá si migrant z Venezuely José. Navíc je možné, že se po přechodu americké hranice hned vrátí zpátky.

Spojené státy rozhodly, že budou provozovat přímé deportační lety do Venezuely. Určené budou všem, kteří odtamtud přijdou nelegálně.

Nápor migrantů se ale netýká pouze pohraničních oblastí. Desítky tisíc jich každý rok přijme třeba město New York. Letos ale nezvládá. Úřady mají v péči přes 60 tisíc lidí a podle dostupných informací se musí připravit téměř na dvojnásobek.

[chooze:article;value:389097]

​"Chceme se ujistit, že lidé, kteří sem přijdou za americkým snem, dostanou šanci na to ho prožít. Způsob, jakým teď fungujeme a jak se o ně staráme, jim tu možnost ale odebírá," říká starosta New York City Eric Adams. 

Na vlně negativních komentářů směrem k vládě se neváhal svézt ani bývalý prezident Donald Trump. Od Joea Bidena teď čeká omluvu za to, jak jeho zeď dřív kritizoval.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.