Biden i Trump sbírali hlasy na hranicích. Ve stejný den, ale na jiných místech

Jen půlhodina a asi 480 kilometrů dělily Joea Bidena a Donalda Trumpa. Jako první přistál ve městě Eagle Pass poblíž hranice s Mexikem bývalý americký prezident a na svém politickém protivníkovi a současném šéfovi Bílého domu nenechal nit suchou.

"Říkám mu Křivák Joe. Je to hrozný prezident, nejhorší prezident, jakého naše země kdy měla. Umožňuje příchod tisíců lidí z Číny, Íránu, Jemenu, Konga, Sýrie a dalších zemí. A mnoho z těch národů k nám není úplně přátelských," prohlásil Donald Trump.

Trump se přišel podívat až k plotu s ostnatým drátem, pak několika lidem v Mexiku zamával. Následně měl prý na adresu migrantů pronést, že ti, kteří přecházejí přes hranici, jsou zločinci, a někteří z nich dokonce teroristé. Situace tam podle něj připomíná válku, a proto u hranic musí operovat armáda.

[chooze:article;value:544060]

​Joe Biden se vydal do města Brownsville v údolí řeky Rio Grande, kudy vedl několik let koridor pro nelegální přechody hranice. Bidenova návštěva měla jasný cíl  upozornit na nutnost schválení kompromisního návrhu zákona o bezpečnosti hranic, který republikáni na Trumpův příkaz pohřbili.

"Chtěl bych panu Trumpovi vzkázat: Místo politikaření a nabádání členů Kongresu, aby blokovali oboustrannou dohodu, připojte se ke mně. Já se připojím k vám a společně přinutíme Kongres, aby návrh oboustranného zákona schválil," vzkázal Biden Trumpovi.

Tato dohoda značně zpřísňuje azylová pravidla a umožňuje i částečné uzavření hranic – republikáni ji ale blokují hlavně kvůli tomu, že zároveň obsahuje i schválení další pomoci Ukrajině.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.