Moderní bydlení

Biden kritizuje Nejvyšší soud. Prezidenti budou mít neomezenou moc, říká

Od nynějška budou mít američtí prezidenti neomezenou moc. To prohlásil současný šéf Bílého domu poté, co Nejvyšší soud nerozsoudil otázku, zda má Trump imunitu vůči trestnímu stíhání. "Před téměř čtyřmi lety poslal můj předchůdce násilný dav do Kapitolu, aby zabránil pokojnému předání moci. Všichni jsme to viděli na vlastní oči," uvedl Joe Biden.

"Muž, který je za to zodpovědný, za to měl čelit možnému odsouzení. Nyní je to vzhledem k tomuto rozhodnutí velmi, velmi nepravděpodobné," dodal.

[chooze:article;value:562910]

Případ bude nyní řešit soud nižší instance. Je ale téměř jisté, že rozhodnutí do amerických prezidentských voleb nepadne. "Vláda má v obžalobě spoustu věcí, které může dokázat a které budou stačit k odsouzení Trumpa, pokud se prokáží. Na druhou stranu je stoprocentně jasné, že se tak v dohledné době nestane," řekl advokát Alan Morrison.

Trump tak oddálil rozhodnutí v dalším soudním procesu, ve kterém čelí obžalobě. Příští týden si má vyslechnout výši trestu v případu falšování finančních záznamů v souvislosti s platbami pornoherečce Stormy Danielsové. Trump už předem prohlásil, že se proti rozsudku odvolá. V úterý navíc požádal soud, aby odložil i samotné rozhodnutí o výši trestu.

[chooze:article;value:562366]

"V tom případu se odvolám a vyhraji. Měl jsem příšerného soudce, demokrata. Všichni státní zástupci byli vysoce postavení lidé jmenovaní demokraty. V podstatě šli po svém politickém protivníkovi," prohlásil Trump.

Problémům v předvolební kampani čelí i prezident Biden. Po debaklu v televizní debatě se znovu řeší jeho zdravotní způsobilost zastávat prezidentský úřad po další čtyři roky. Podle amerických médií měli navíc jeho poradci připustit, že Biden dokáže pracovat pouze šest hodin denně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.