Biden řeší odstoupení z voleb. Jeho rodina má jasný názor

Současný americký prezident se setkal s příbuznými ve svém venkovském sídle v Camp Davidu. Tam ho jeho blízcí údajně podpořili, aby pokračoval v předvolební kampani. Pochybnosti přitom vyvolal jeho výkon v nedávné televizní debatě s konkurentem Donaldem Trumpem.

Podle serveru Politico z neúspěchu viní prezidentova rodina především volební poradce. "Biden nebyl připravený přejít více do útoku. Příliš se věnoval obhajobě svých výsledků, než aby nastínil vizi pro druhé funkční období. Navíc byl přepracovaný a málo odpočatý," popsal web.

Biden v předvolební debatě působil zmateně, neuměl reagovat na Trumpovy útoky a nedokázal přesně formulovat myšlenku. "... co se mi podařilo udělat s covidem, promiňte, s řešením všeho, s čím se musíme vypořádat. Podívejte se... kdybychom konečně porazili Medicare...," hledal marně slova Biden.

[chooze:article;value:562519]

​Jeho výkon mezi demokraty vyvolal paniku a americká média začala spekulovat o možném náhradníkovi. Zklamaní jsou i jeho podporovatelé, kteří řeší otázku, jestli je stávající prezident v 81 letech schopný zastávat úřad prezidenta Spojených států po další čtyři roky.

"Byla jsem zklamaná. Očekávala jsem, že Trump bude mlít nesmysly, ale doufala jsem, že mu je Biden bude vyvracet. Ne že se v tom zamotá," popsala sociální pracovnice Sandra Littleová. "Bylo těžké se na to dívat. Myslím, že jsme nevybrali dobře. Věděl jsem, co mám čekat od Trumpa, protože je takový pořád. Ale bylo těžké vidět Bidena, jak si vede tak špatně," řekl terapeut Nathan Lenet.

Trump se raduje

Naopak v táboře republikánů zavládl optimismus. Donald Trump se prohlásil za vítěze první předvolební debaty a neopomněl ani připomenout Bidenův výkon a vysoký věk. "Každý volič by si dnes neměl klást otázku, jestli Joe Biden přežije další devadesátiminutovou debatu, ale zda Amerika přežije další čtyři roky křiváka Bidena v Bílém domě. Vlastně nevím, jestli vůbec přežijeme těch dalších pět měsíců. Podle mě je to nejnebezpečnější období v historii naší země," řekl Trump.

V další televizní debatě se oba kandidáti střetnou až 10. září. O tom, kdo bude staronovým americkým prezidentem na další funkční období, rozhodnou Američané 5. listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.