Biden s Trumpem se střetnou v debatě. Už si odsouhlasili podmínky

Bitva o Bílý dům nabírá na obrátkách a kampaň naplno rozjel i 46. prezident USA Joe Biden. "Joe vede svět prostřednictvím diplomacie. A až budou Joe a Kamala znovu zvoleni, budeme v tom pokračovat," avizovala první dáma Jill Bidenová. 

"Na konci projevu položím pár otázek. To je něco jiného, než dělá Joe Biden. On neklade žádné otázky," prohlásil bývalý prezident Donald Trump.

Kampaň už naplno rozjel i současný obyvatel Bílého domu Joe Biden. Doposud oba politici řešili zejména soudní tahanice, nyní se začínají zaměřovat například na přerozdělování peněz, zdravotnictví nebo rasové otázky.

[chooze:article;value:558634]

Oba uchazeči o prezidentské křeslo už se dohodli také na pravidlech první televizní debaty, kterou odvysílá americká televize CNN za dva týdny z Atlanty.

Bude trvat 90 minut, politici nebudou smět komunikovat se svým týmem, mikrofon bude fungovat pouze tomu, kdo dostane prostor od moderátora, a v případě, že překročí povolený limit na odpověď, mikrofon se automaticky vypne.

[chooze:article;value:560201]

​Druhou debatu bude pořádat televize ABC 10. září. Tedy necelé dva měsíce před volbami. Oproti těm, které televizní diváci už viděli, nebudou v sále žádní diváci a ani jeden z kandidátů si nebude smět přinést žádné nástroje, pomůcky nebo předem připravené kartičky.

Poznámky si přitom dělali a dělají před tiskovými konferencemi oba kandidáti pravidelně. Právě kvůli nim byl dokonce Biden terčem posměchu, když je nedopatřením ukázal na kameru. Na lístečku měl například napsáno "Posaď se na své místo".

Trump a Biden se naposledy potkali tváří v tvář během debaty před čtyřmi lety v říjnu v Nashvillu. Ať v listopadu vyhraje kterýkoli z kandidátů, Spojené státy budou mít vůbec nejstaršího prezidenta v historii. V době inaugurace bude Trumpovi 78 a Bidenovi 82 let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.