Biden si nepamatuje ani smrt svého syna, tvrdí vyšetřovatel. Prezidenta rozzuřil

Ve zprávě vyšetřovatel označil Bidenovu paměť za mlhavou, nejasnou, chybnou, špatnou a s významnými omezeními. Podle Hura, kterého jmenoval bývalý prezident Donald Trump, si při rozhovorech nedokázal vzpomenout na hlavní milníky svého života, informovala stanice NBC News.

Podle zprávy mu například nebylo jasné, jestli byl v letech 2009 a 2013 viceprezidentem. "Nepamatoval si ani v rámci několika let, kdy zemřel jeho syn Beau," píše se v ní také.

Právě zmínka o zesnulém synovi, který v roce 2015 podlehl rakovině, Bidena nejvíce rozzuřila, upozornila agentura AP. "Jak si zatraceně může dovolit tohle vůbec zmiňovat?" ptal se na tiskové konferenci. "Nepotřebuji, aby mi kdokoli připomínal, kdy zemřel," dodal.

[chooze:article;value:540835]

Biden, který plánuje tento rok znovu kandidovat, by teoreticky mohl dokončit svůj druhý termín ve svých 86 letech. Často čelí kritice republikánů, kteří poukazují na jeho zdravotní stav.

"Moje paměť je v pořádku, podívejte se na to, co jsem dělal od té doby, co jsem se stal prezidentem," reagoval. Během krátkého projevu ale egyptskou hlavu státu Abdala Fattáha Sísího označil za prezidenta Mexika.

Hur vyšetřoval tajné dokumenty, které měl dříve Biden v kanceláři. Ty si tam podle vyšetřování nechal i poté, co už nebyl viceprezidentem. Současný prezident ani jeho zaměstnanci ale podle něj žádný zákon neporušili. 

Joe Biden vyhrál primárky v Nevadě. Spekuluje se však o jeho zdraví (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.