Biden tradičně omilostnil krocana. Vtipkování se prezidentovi ale nepovedlo

Krocani Liberty a Bell se před návštěvníky tradiční ceremonie ke Dni díkůvzdání, tedy omilostňování krocanů, pořádně naparují. Oběma se letos dostalo nevídaných poct. K útěku z pekáče jim totiž dopomohl prezident Spojených států Joe Biden.

"Liberty a Bell údajně milují jablka a taky lední hokej. Oba museli prokázat velkou trpělivost, když sem cestovali přes tisíc mil. Dalo by se říci, že je to ještě těžší než získat vstupenku na turné Britney Spears," řekl Biden v projevu, který je při těchto ceremoniích tradičně odlehčený. Spletl si ale zpěvačky a místo populární Taylor Swift zmateně zmínil jinou umělkyni, která nyní beznadějně vyprodané turné nemá. 

[chooze:article;value:529704]

​Dvacet týdnů staří opeřenci pocházejí z farmy v Minnesotě. Do Washingtonu dorazili už v sobotu a na omilostnění si počkali v luxusním hotelu poblíž Bílého domu. Vedle přepychu je ovšem čekal i náročný trénink. Hodiny trávili v hlučném prostředí, aby se dobře připravili na šrumec v Bílém domě. "Záměrně jsme je nechali přivykat různým věcem, na které nejsou úplně zvyklí. Jedná se především o různé ruchy a zvuky," řekl majitel krocanů Steve Lykken. 

Tradice omilostňování krocanů prezidenty Spojených států sahá až do 40. let minulého století. Drželi ji i Bidenovi předchůdci Donald Trump nebo Barack Obama. Letošní ročník byl ale v porovnání s těmi minulými něčím výjimečný, Joe Biden totiž na ceremonii oslavil své 81. narozeniny. Činila se ale i první dáma Jill Bidenová, která v pondělí v Bílém domě převzala vánoční strom, který bude zdobit tamní interiér. Letos půjde o pět a půl metru vysokou jedli původem ze Severní Karolíny. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.