Bidenova ochranka tasila zbraně! Do jeho kolony narazilo auto

Právě ve chvíli, kdy Biden kráčel z volební kanceláře ke svému obrněnému SUV, narazil do vozidla americké tajné služby, které bylo v blízkosti sídla používáno k uzavření křižovatek pro prezidentův odjezd, projíždějící stříbrný sedan s delawarskou registrační značkou.

Jeho řidič se poté ještě pokusil pokračovat v jízdě do uzavřené křižovatky, načež pracovníci tajné služby toto vozidlo obklíčili s namířenými zbraněmi a řidiči nařídili, aby dal ruce vzhůru.

[chooze:article;value:509455]

Poté, co se ozvala rána vyvolaná srážkou dvou aut, se Biden zastavil a polekaně se podíval směrem ke sraženým autům. Podle informací agentury AP byla první dáma Jill Bidenová tou dobou už v přistaveném voze. Prezidentský pár byl následně rychle odvezen zpět do jejich domu.

https://twitter.com/AFP/status/1736592438863733193

"Prezident i první dáma jsou v pořádku," řekl reportérovi agentury AFP jeden z pracovníků Bílého domu, který byl svědkem incidentu.

"Dnes přibližně ve 20:09 (01:09 SEČ) se ve Wilmingtonu srazilo vozidlo tajné služby zajišťující trasu prezidentovy kolony s jiným vozem," uvedl mluvčí tajné služby zvláštní agent Steve Kopek. "S touto událostí nebyl spojen žádný ochranný zájem a prezidentova kolona odjela bez incidentu," dodal.

Biden bezpečně dorazil do svého rodinného domu bez dalších problémů. Jeho programu se tato událost nijak nedotkla. Bližší informace k okolnostem nehody tajná služba zatím nezveřejnila.

Situaci okomentoval bezpečnostní analytik Oldřich Bureš:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.