Moderní bydlení

Bidenův syn přiznal vinu u daňových úniků. Stále mu hrozí 17 let za mřížemi

Krok, který od syna šéfa Bílého domu nikdo nečekal. Hunter Biden se v pátek u soudu v Los Angeles přiznal k obřím daňovým únikům, čímž naprosto zaskočil tamní federální prokuraturu.

"Hunter se rozhodl učinit toto prohlášení, aby ochránil své blízké před krutým ponižováním. Teď nás čeká fáze vynesení rozsudku. Ponecháváme si ale možnost podat odvolání," uvedl obhájce Huntera Bidena Abbe Lowell.

[chooze:article;value:571356]

​Hunter Biden se podle obžaloby v letech 2016 až 2019 úmyslně vyhýbal placení daně z příjmu, a to ve výši necelého jednoho a půl milionu dolarů, tedy v přepočtu 31,5 milionu korun. Peníze měl využít na svůj nákladný osobní život.

Podle bývalé manželky prezidentův syn utrácel ve velkém za drogy, alkohol a prostitutky. Hunter měl už v mládí problémy s alkoholem a na vysoké škole začal brát kokain. S různými závislostmi bojoval zejména po smrti svého staršího bratra. Za falešná daňová přiznání mu hrozí až 17 let vězení a tučná pokuta.

Prezidentova jediného žijícího syna uznal soud vinným už letos v červnu, a to z nelegálního držení střelné zbraně. 54letý právník totiž při jejím nákupu v roce 2018 lhal, že není uživatelem drog. Hunter Biden je prvním odsouzeným potomkem úřadujícího prezidenta USA v historii.

Kauzám Bidenova syna se věnoval pořad Svět za hranicemi (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.