Bílý dům se oblékl do vánočního. Výzdobu zvolila přímo první dáma

Bílý dům se pod vedením první dámy Spojených států oblékl do vánočního. Jako v ráji se ve vyšperkované rezidenci amerických prezidentů budou cítit zejména děti. Právě jim a jejich snům je letošní výzdoba věnována.

"V tomto ročním období oči dětí skutečně září. Když hosté vstoupí do východního křídla, mohou pocítit úžas. Víte, když jsme s Joem viděli vánoční stromeček, zůstali jsme tam stát jako zhypnotizovaní," řekla první dáma Spojených států Jill Bidenová.

Interiér zdobí 98 vánočních stromků, 72 věnců, více než 142 tisíc světel a téměř 34 tisíc vánočních ozdob. Dominantou je 5,5 metru vysoká jedle ze Severní Karolíny, která se nachází v Modrém pokoji. Zrakům návštěvníků ale neuniknou ani Santovy sáně tažené osmi soby, které dekoratéři zavěsili nad velkým foyer.

[chooze:article;value:524939]

​V Santovu dílnu se pak proměnila také Státní jídelna, kterou krášlí perníková maketa Bílého domu. Jill Bidenová nezapomněla ani na domácí mazlíčky. V jedné z místností stojí podobizna rodinné kočky Willow a psa Commandera, kterého se prezident musel nedávno vzdát poté, co několikrát pokousal členy ochranky.

Vánoční výzdoba také vzdává hold padlým americkým vojákům. Jejich jména jsou vyryta na dřevěných hvězdách, které slouží jako dekorace jednoho z vánočních stromů. Monumentální výzdobu sídla amerických prezidentů si mohly jako první prohlédnout rodiny členů Národní gardy.

"Přeji vám veselé Vánoce a za rodinu Bidenových hodně štěstí," popřála Bidenová. Očekává se, že v období vánočních prázdnin výzdobu na vlastní oči spatří okolo sta tisíc návštěvníků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.