Bílý prášek nevadí. Vaňková zůstává primátorkou Brna

[chooze:gallery;value:32762]

"Aktuální situace, kterou již více než týden řešíme, mě velmi mrzí, a to z toho důvodu, že vrhá špatné světlo nejen na mě, ale i na práci mou a práci mých kolegů," oznámila Vaňková na středeční tiskové konferenci.

Koaliční partneři Vaňkové vyjádřili ve středu podporu. To samé udělal v pondělí klub ODS a TOP 09. "Chtěla bych jim za to samozřejmě poděkovat, zároveň bych chtěla poděkovat všem ostatním, kteří mně za těch posledních deset dnů, ať už osobně, nebo písemně, vyjadřují podporu," sdělila.

[chooze:article;value:516827]

Zopakovala, že si nejdříve byla jistá, že fotografie je fotomontáží. Pořízena podle ní mohla být před dvěma či třemi lety. Dělala si test na drogy, který ve středu vyšel jako negativní. "Byla jsem kontaktována Policií České republiky, v předmětné věci jsem podala vysvětlení," poznamenala. K situaci už se dále nebude vyjadřovat.

Nepamatuje si, že by na akci drogy byly. Vyloučit to ale stále nemůže. 

Na fotografii s ní byl i náměstek Robert Kerndl (TOP 09). Ten ve své funkci také zůstává. "Nezní to příjemně, ale šli jsme z jiné společenské akce a bohužel se taková situace může stát každému, že si nevzpomene," uvedl. 

Na dotaz, zda má zkušenosti s tvrdými drogami, odpověděl: "Pan náměstek není svatým mužem." 

"Pro nás už od začátku, kdy byla koalice vytvořena, bylo především důležité to, abychom pracovali na projektech, které jsme si stanovili už v koaliční smlouvě. Chci říct, že k tomuto dni tomu tak je, pracovní nasazení je opravdu vysoké," řekl první náměstek primátorky René Černý (ANO). "Paní primátorka je profesionálkou a je určitě ženou na svém místě. Pro nás je toto nejdůležitější při vedení města Brna," dodal.

[chooze:article;value:515983]

"Koalice trvá dál, nebyl žádný důvod ji rušit," podpořil Vaňkovou náměstek Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). "Podporujeme paní primátorku, protože si velmi vážíme toho, jak koalice funguje," doplnila radní Irena Matonohová (STAN).

To, že fotografie může být pravá, potvrdila pro TV Nova primátorka minulý týden. "Byla jsem stoprocentně přesvědčená, že k takové situaci dojít nemohlo. Nicméně ve večerních hodinách mi kolega volal a řekl mi, že je možné, že před dvěma či třemi lety mohla podobná fotografie vzniknout," prohlásila. "S přáteli si ráda dám skleničku vína, pivo nebo třeba HHC (hexahydrokanabinol, látka příbuzná THC, které je hlavní aktivní látkou marihuany; látka není nelegální – pozn. red.)," přiznala.

Celý záznam tiskové konference můžete zhlédnout zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.