Moderní bydlení

Bitka Soukupa a Dopity má dohru. Policie případ předala dál, rvačka je může vyjít draho

[chooze:gallery;value:33523]

​Dopitu a Soukupa čekají problémy. Policie jejich bitku vyhodnotila jako přestupek a předala příslušným orgánům. "Věc jsme prošetřili a předali správnímu orgánu k rozhodnutí. Jedná se o přestupek a rozhodovat o tom bude správní orgán," sdělila TN.cz mluvčí policie Kristýna Zelinková.

Na rozhodnutí si ovšem ještě chvíli počkají. "Spis tu pravděpodobně ještě nemáme. Bude zaevidován, přidělen a někdo se jím bude zabývat, až se k němu v rámci práce dostane. Každý referent má řekněme desítky rozpracovaných spisů. Vzhledem k tomu, že spis nemáme k dispozici, nemůžeme předjímat, o co jde a co komu hrozí. Řízení o přestupku je neveřejné," informoval TN.cz mluvčí městského úřadu za Prahu 6 Marek Zeman.

[chooze:article;value:576955]

K celé situaci se vyjádřila i Agáta Hanychová. Naznačila, že se těší, až policie ukáže prstem na viníka. "Já se k tomu nebudu vůbec vyjadřovat. Doufám, že vám policie řekla, kdo je viník," řekla Hanychová a poté odkázala na svého právníka. "Nám zatím nebylo rozhodnutí doručeno, proto se k tomu nebudu vyjadřovat," reagoval právník Štěpán Ciprýn.

I Soukup dal celý případ právníkům, na jeho soka si prý pořádně posvítí. "To nechám na právnících a jejich posouzení. Jednání trestance a odsouzeného dealera drog Dopity jistě právníky bude zkoumáno velmi pečlivě," reagoval podnikatel.

[chooze:article;value:576973]

Podle mluvčího městského úřadu může bitka vyjít aktéry draho. "Případný trest může být uložen ve výši do 20 000 Kč + náklady řízení 2 500 Kč, pokud by se jednalo o přestupek proti občanskému soužití. Pokud by se jednalo o přestupek proti veřejnému pořádku, tam hrozí pokuta zpravidla do 10 000 Kč + náklady řízení. Také mohlo dojít k souběhu více přestupků, kdy se trest ukládá za přestupek nejpřísněji trestný," vysvětlil Zeman.

Vyjmenoval, čím vším se mohli případně Soukup s Dopitou provinit. "Mohlo dojít například ke vzbuzení veřejného pohoršení, k jinému hrubému jednání nebo případně ublížení na zdraví. S největší pravděpodobností to bude přestupek proti občanskému soužití," doplnil.

Šokující fotky Jaromíra Soukupa. Po rvačce s Dopitou měl úplně rozbitý obličej (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.