Blesk v Drážďanech zranil 10 lidí. Dva museli záchranáři resuscitovat

Deset zraněných si vyžádal blesk, který udeřil v pondělí večer na břehu Labe v Drážďanech. "Podle prvotních zjištění jsou čtyři lidé vážně zraněni, dva z nich museli být resuscitováni," řekl deníku Bild mluvčí tamních hasičů Michael Klahre. Blesk pravděpodobně zasáhl přibližně 2,5 metru vysoký lodní stožár.

Resuscitovanými mají být dva muži ve věku 27 a 30 let. Záchranářům se je ještě na místě podařilo oživit a společně s dalšími zraněnými je transportovali do nemocnice. Další zasažení si podle televize RTL stěžovali zejména na brnění končetin.

[chooze:article;value:556365]

​Záchranáři a hasiči pátrají i po dalších lidech, kteří se mohli v době úderu nacházet v okolí. S hledáním jim pomáhá i vrtulník. Zároveň apelují na tamní obyvatele, aby v případě, že pocítí příznaky jako bušení srdce či mravenčení v končetinách, okamžitě vyhledali lékaře.

Silné bouře sužují i další části Německa. Například v Sársku a Porýní-Falcku se vypořádávají s povodněmi, které připravily některé domácnosti o elektřinu. Silný déšť se má do zasažených oblastí ještě vrátit. Trápí navíc i některé oblasti Slovenska, Polska a nevyhýbá se ani Česku.

Silná bouře zasáhla i Litomyšl. Silnice zůstaly pokryté kroupami:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.