Blíží se supertropické počasí. Česko sevře spalující vedro, udeří silné bouřky

Po studené frontě, která přes Česko přešla koncem minulého týdne, se znovu oteplí, a to pořádně. Ještě v pondělí se teploty budou držet pod hranicí třiceti stupňů, od úterý nás ale čeká pořádné vedro. 

Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude v pondělí na jihu a východě doznívat déšť z neděle. Odpolední teploty budou v maximech šplhat na 23 až 27 stupňů. V úterý stoupnou na 28 až 32 stupňů. 

A ve stoupání budou pokračovat i ve středu, kdy se vyšplhají až ke 35 stupňů, s výjimkou západu, kde bude "pouze" kolem 29 stupňů. Středeční počasí ale bude také ve znamení přeháněk a bouřek, které mohou být místy i silné. 

[chooze:article;value:563531]

​Ve čtvrtek budou přeháňky s deštěm na většině území, místy dorazí opět bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 27 až 31 stupni, na jihovýchodě až 33 stupni. 

Bouřky budou Česko sužovat i o víkendu, kdy bude nadále panovat tropické počasí s teplotami od 26 do 31 stupňů, na jižní Moravě dokonce supertropické s 35 stupni. Při déletrvajícím dešti se ale teploty budou pohybovat pouze kolem 25 stupňů. 

V Česku zuřily silné bouře. Muže na Nymbursku zabila větev:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.