Blíží se velká změna počasí. Na Česko se žene ukrutné vedro i silné bouřky

Podle Českého hydrometeorologického ústavu se už v následujících dnech dočkáme oteplení. Ještě ve čtvrtek teploty vyšplhají v nížinách na 24 stupňů Celsia a jinde nanejvýš k 18 až 22 stupňům Celsia, už v pátek ale naměříme 22 až 26 °C.

"Během pátku se do střední Evropy rozšíří tlaková výše od jihu, která se bude přesouvat dále k východu a po její zadní straně k nám začne proudit velmi teplý vzduch od jihu," vysvětlují meteorologové. A v sobotu tak bude ještě tepleji.

Meteorologové dokonce hlásí, že teploty překonají tropickou hranici a naměříme 28 až 32 stupňů Celsia. Upozorňují ale, že od západu začne postupně přibývat oblačnost a místy se objeví přeháňky nebo i silné bouřky.

[chooze:article;value:563165]

​V neděli a v pondělí bude zase o něco chladněji. Na konci týdne se teploty vyšplhají nanejvýš k 19 až 24 stupňům Celsia a v pondělí naměříme maximálně 22 až 26 °C. Na jihovýchodě Moravy by ale mohlo padnout až 28 °C.

Na další dny hlásí meteorologové znovu teplotní skok. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 27 až 32 stupni Celsia. Prosluněné dny ale znovu přeruší přeháňky nebo bouřky.

"O víkendu bude přes naše území zvolna postupovat zvlněná studená fronta od západu. Za ní se bude přes střední Evropu přesouvat k severovýchodu tlaková výše a postupně se k nám obnoví příliv velmi teplého vzduchu od jihu," dodává ČHMÚ.

Záchranáři čekají více zásahů. Důvodem jsou blížící se vedra:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.