Bobi přišel o titul nejstaršího psa na světě. O jeho věku chybí důkazy

[chooze:gallery;value:31654]

Letos v lednu společnost zahájila vyšetřování kvůli přezkoumávání Bobiho data narození a titul mu předběžně odebrala, informoval portál CNN. "Bylo důležité Bobiho záznam otevřít. A to v návaznosti na obavy veterinářů a dalších odborníků, ale i v rámci veřejných komentářů a závěrů vyšetřování některých médií," vysvětlil Mark McKinley z Guinnessovy knihy rekordů.

Zásadní roli během vyšetřování hrály údaje z mikročipů pocházející z oficiální portugalské databáze. To ale podle portálu Sky News společnosti k prokázání Bobiho věku nestačilo. Guinnessova kniha rekordů se tak pro nedostatek důkazů rozhodla Bobimu titul nejstaršího psa na světě skutečně odebrat. 

[chooze:article;value:526780]

Zástupci Guinnessovy knihy rekordů Bobiho majitele o rozhodnutí informovali. Ujistili ho ale, že společnost je ochotná přezkoumat všechny případné nové důkazy. Kdo portugalského rekordmana v knize rekordů vystřídá, zatím není jasné. "Doufáme, že současná publicita povzbudí majitele psů z celého světa, aby se ozvali," dodal McKinley.

Bobi, čistokrevný Rafeiro do Alentejo, se narodil v roce 1992 a celý život prožil na rodinné farmě v Portugalsku. V únoru 2023 byl ve věku 30 let zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. Na postu nejstaršího psa na světě vystřídal čivavu ze Spojených států amerických. 

Do psího nebe odešel portugalský veterán v říjnu loňského roku. Tehdy mu bylo úctyhodných 31 let. Ačkoliv se Bobi dlouho těšil dobrému zdraví, nedlouho před smrtí se mu zhoršil zrak. 

Jeho majitel Leonel Costa připsal Bobiho dlouhověkost ke klidnému a nestresovému prostředí, čerstvému vzduchu a lásce, kterou byl obklopen. Podle deníku Daily Mail Bobi také nikdy nechodil na vodítku a páníček ho krmil lidským jídlem.

Zázrak ze světa zvířat. Pes Bobi má neuvěřitelných 30 let (02/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.