Boeing čelí dalším potížím. Letadlo se muselo vrátit kvůli prasklému sklu

Vnitrostátní let společnosti All Nippon Airways v sobotu směřoval z Tokia do Tojamy. Ani ne v polovině cesty se však letoun otočil a vrátil se zpět na letiště Sapporo. Posádka totiž objevila drobnou prasklinu na okně pilotní kabiny, píše portál New York Times.

Podle mluvčího aerolinek se prasklina nacházela na vnější straně čtyř vrstev oken. "Nebyla něčím, co by ovlivnilo ovládání nebo natlakování," citoval jej portál The Guardian.

[chooze:article;value:535965]

Let se však, naštěstí, obešel bez závažnějších potíží. Nikdo z 59 cestujících a šesti členů posádky se nezranil. Stroj se ale nakonec vrátil zpět na letiště, kde ho nyní prověřují a kontrolují.

Není to přitom poprvé, co americká společnost Boeing řeší problém u některého ze svých letadel. Pod dohled se dostala poté, co byl letoun 737 Max 9 provozovaný aerolinkami Alaska Airlines začátkem ledna nucený nouzově přistát. Stroji se totiž utrhl kus trupu.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) v souvislosti s nehodou následně zakázal provoz těchto letadel. Podobnou závadu navíc objevila během kontrol také další letecká společnost, která tento typ strojů provozuje.

Kontrola letounů společnosti Boeing odhalila další problémy. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.