Boj o Bílý dům má za sebou důležitý milník. Trump a DeSantis navštívili Iowu

Akce, která nemá na první pohled s politikou nic společného, může být skvělou příležitostí, jak si zajistit cenné body. Floridský guvernér Ron DeSantis vsadil na opékání masa, se kterým mu pomáhali i členové jeho rodiny.

Během projevu už floridský guvernér tak veselý nebyl. Hlavně ve chvíli, kdy ho vypískali příznivci bývalého prezidenta Donalda Trumpa. "Potřebujeme ekonomiku, kde se bude rodinám ve střední třídě zase dařit. Potřebujeme bezpečnou jižní hranici. Nemůžeme si dovolit, aby nás drogové kartely porážely," hřměl DeSantis.

[chooze:article;value:516345]

Trump do Iowy dorazil se vší parádou: soukromým letadlem a za jásotu svých příznivců. O gril s hamburgery ani okem nezavadil. Nepotřeboval to. Podle tamních médií byl bezpochyby favoritem celého víkendu.

"V roce 2016 se nám dařilo skvěle. Vyhráli jsme, byli jsme skvělí. Nechci to říkat, ale ještě lépe se nám dařilo v roce 2020. Ty volby byly zfalšované, získali jsme o milióny hlasů víc. Bylo to fantastické," holedbal se Trump.

Kvůli Trumpovým lžím o volbách v roce 2020 se už jeho příznivci nejednou uchýlili k násilí. Výjimkou nebyla ani Iowa. Ještě před začátkem akce se prý v tamní hospodě poprali Trumpovi příznivci se stoupenci Rona DeSantise.

[chooze:article;value:517792]

Na žádné dobré pouti nesmí chybět ani kvalitní hudební vystoupení. O to se letos postaral prezidentský uchazeč a podnikatel Vivek Ramaswamy. Jak moc Ramaswamimu vystoupení hnulo s jeho dosavadními dvěma procenty podpory, lze jen těžko říct.

Podle posledního předvolebního průzkumu deníku The New York Times má největší šanci na zisk republikánské nominace Donald Trump. Dokonce by i přes všechny soudní spory v tuhle chvíli získal nadpoloviční většinu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.