Boj o české turisty. Odjíždějí nám do jiné destinace, říkají Chorvaté

O rostoucí popularitě Polska jakožto prázdninové destinaci Čechů informují nejenom zdejší média, ale i chorvatská. V posledních dvou týdnech vydalo články na toto téma více tamních deníků a webů. Například net.hr zájem Čechů o Polsko nazval 'koncem jedné lásky'. "Zdražení v Chorvatsku po zavedení eura nebylo českými turisty přijato dobře, a tak se rozhodli svou 'první mořskou lásku' opustit," píše web. 

Zvýšeným cenám to přičítají i další média, například Slobodna Dalmacija, která píše, že Češi našli své nové Chorvatsko. "Našli si dostupnější a výhodnější lokalitu," konstatoval totéž Dnevnik.hr

Podle dostupných údajů za první čtvrtletí letošního roku vzrostl počet Čechů ubytovaných v Polsku oproti předcovidové době o 95 %. Polská turistická organizace na jaře vydala tiskovou zprávu, ve které uvedla, že Polsko vyráží do boje o české a slovenské turisty. 

[chooze:article;value:513228]

​To ale neznamená, že by Češi na Chorvatsko zanevřeli. Země si obecně na nouzi o turisty nemůže stěžovat. Podle údajů Chorvatského turistického sdružení (HTZ) je v zemi aktuálně ubytováno 900 tisíc turistů, píše web telegram.hr. Oproti loňskému roku země zaznamenává nárůst počtu turistů o 12 procent.

"S výsledky jsme spokojeni. Očekáváme, že brzy se číslo aktuálně ubytovaných turistů přehoupne přes jeden milion," říká ředitel HTZ Kristjan Staničič. Většinu turistů podle něj tvoří Němci, Slovinci a samotní Chorvaté, hned poté následují Rakušané, Češi a Poláci. 

V Chorvatsku nyní pobývá i reportér TV Nova Petr Virt, který přinesl aktuální informace o tamních cenách:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.