Boj o život. Muže uvěznilo vlastní auto, málem v něm zemřel

[chooze:gallery;value:36458]

​Profesionální jednotka hasičů z Frýdku-Místu v neděli zasahovala při záchraně muže, kterého uvěznilo jeho vlastní vozidlo. Důvodem měla být technická závada. Vzhledem k tomu, že se vozidlo nacházelo na přímém slunci, šlo jeho majiteli o život.

"Operační středisko hasičů obdrželo informaci o muži uvězněném ve vozidle v 16:49 hod. Hasiči byli na místě události během jedné minuty a na zadním sedadle skutečně nalezli bezvládně ležícího muže. Veškerá snaha hasičů o navázání komunikace byla bez odezvy," popsala mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Hasiče na místo zavolal soused. Muž byl podle něj v autě uvězněn minimálně 45 minut. "Po všech pokusech se z vozidla dostat pomocí vlastních sil, začal bouchat o pomoc na okno vozu, čehož si všiml právě soused," uvedla mluvčí.

[chooze:article;value:562266]

​Aby muže zachránili, tak hasiči rozbili zadní okno levých dveří a následně otevřeli i zadní, páté dveře vozu. "Za pomocí páteřové desky vytáhli muže z vozidla, ihned mu poskytli kyslíkovou terapii a začali jej pozvolna ochlazovat," popsala Langerová. Muže si následně převzali do péče přivolaní zdravotníci.

Hasiči opakovaně varují před delším pobytem v autě na sluníčku. "Pokud si zabouchnete vozidlo nebo v případě, že zpozorujete v jakémkoliv cizím vozidle přítomnost dítěte nebo zvířete a nejste schopni auto vlastními silami otevřít, zavolejte ihned na tísňovou linku," radí hasiči.

V Brně se loni zamklo auto i s ročním dítětem. Podívejte se, jak chlapečka dostali ven (6/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.