Boj o život. Známý fotograf se svěřil s podezřením na smrtící nemoc

Fotograf Martin Machaj má za sebou krušné dny. Prodělal bolestivou léčbu a jen o vlásek unikl smrti. "Objevování jeskyní na Bali skončilo téměř fatálně," svěřil se svým fanouškům na instagramu.

Po kousnutí netopýra, několika škrábancích a otevřených ranách na chodidlech mu hrozila vzteklina. Již několik dnů leží v nemocnici a má za sebou léčbu imunoglobulinem a očkování. "Vzteklina je ve 100 % neléčených případů smrtelná. Může trvat dny nebo měsíce, než se její příznaky objeví po kousnutí infikovanými netopýry," dodal. 

[chooze:article;value:530797]

Umělci šlo podle jeho vyjádření o život. Pokud by se nedostal včas do nemocnice, hrozilo, že zemře. "Vakcíny dovezli jen ve velmi omezeném množství, měl jsem obrovské štěstí, že jsem je dostal včas. Při injekce do otevřených ran jsem zažíval neuvěřitelnou bolest," přiznal Machaj.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MΛRTIΝ MΛCHΛJ (@martinmachaj)

 A své fanoušky vybídl, aby byli při cestování vždy a za všech okolností na sebe opatrní. "Vyhněte se raději blízkému kontaktu s divokými zvířaty v odlehlých oblastech na Bali, pokud nejste očkovaní proti vzteklině," napsal na sociální sítě.

Britský pár napadli v Plzni netopýři. V hotelu nechali otevřené okno (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.