Boje u palestinské nemocnice pokračují. Sídlí pod ní Hamás, tvrdí Izrael

Největší nemocnice v Pásmu Gazy kolabuje. Palestinské úřady, OSN i Světová zdravotnická organizace ukazují na izraelskou armádu, která v okolí nemocnice už několik dní operuje. Izraelské jednotky tam útočí, protože podle nich je přímo pod nemocnicí vojenská základna Hamásu.

Izraelská armáda tvrdí, že Hamás používá nevinné pacienty jako živé štíty a že sami izraelští vojáci dodali nemocnici potřebné palivo, aby mohla dál poskytovat péči. "My s civilisty nebojujeme. Každá smrt civilisty, každé mrtvé dítě je tragédie. Ale za tuto tragédi odpovídá Hamás, který buduje svá vojenská zařízení v nemocnicích," prohlásil izraelský premiér Benjamin Netanjahu. 

[chooze:article;value:529142]

​Nemocnice ale neřeší jen problém s energiemi. Personál je traumatizovaný a vyčerpaný. Podle zahraničních médií se v nemocnici kvůli špatné hygieně šíří infekční choroby.

Z Pásma Gazy se v posledních 24 hodinách podařilo evakuovat další obyvatele, kteří mají i jiné než palestinské občanství. Hraniční přechod Rafáh mezi Pásmem Gazy a Egyptem se otevřel pro téměř 850 lidí.

Podle českého ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) se podařilo vyjednat evakuaci i jednoho člověka s českým občanstvím a jeho rodinného příslušníka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.