Bouře Ciarán má zpustošit západ Evropy. Její sílu pocítíme i v Česku

Spojené království se připravuje na příchod bouře Ciarán, která s sebou přinese velmi silný déšť a vítr. Podle BBC některé části Anglie, Skotska a Walesu vydaly nové varování před záplavami. Řada oblastí čelily záplavám po silných deštích už minulý víkend.

Bouře Ciarán zřejmě přinese déšť v noci ze středy na čtvrtek. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude Ciarán v jižních částech Britského království doprovázet velmi silný vítr o rychlosti v nárazech až 130 km/h na jižním pobřeží. Ve vnitrozemí pak meteorologové předpokládají nejvyšší nárazy mezi 80 až 90 km/h.

[chooze:article;value:527494]

​Silný vítr zasáhne i Českou republiku. "Projevy bouře Ciarán budeme moci sledovat také na našem území, zesíleným tlakovým gradientem a tedy silným jihovýchodním větrem, který bude zesilovat zejména ve východní polovině území později ve čtvrtek a v noci na pátek," uvádí ČHMÚ.

Maximální nárazy větru by se podle meteorologů měly pohybovat mezi 55 až 70 km/h, ve vyšších a horských polohách pak okolo 90 km/h. Meteorologové budou předpověď upřesňovat podle situace. Počasí v následujícím týdnu by mělo být teplé, denní teploty neklesnou pod 10 stupňů. Očekává se také déšť. Předpověď na celý týden si můžete přečíst tady.

[chooze:poll;value:2235e93368d05a72b3db69dfaec8095dde8a877c;layout:tn_nova]

V husté mlze bouralo u New Orleans 158 aut, nejméně sedm mrtvých:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.