Bouřka poškodila stan na festivalu v Jihlavě, několik lidí se při úprku zranilo

Nepříjemná událost se stala kolem půlnoci v areálu Jihlavského Amfiteátru, kde festival navštívený tisícovkami lidí od čtvrtka probíhal.

"Přišla velká bouřka, prudký déšť, blesky. Šli jsme se schovat, ale k tomu stanu nás už hasiči nepustili a museli jsme ven z areálu," popsala TN.cz jedna z divaček, která incidentu unikla o pár vteřin. "Sjížděly se tam kromě hasičů i sanitky, záchranáři spěchali s nosítky," dodala.

​Velkému nafukovacímu stanu, v němž bylo jedno za čtyř festivalových pódií (stage), se začala propadat střecha.

[chooze:article;value:563531]

"Celé nešťastné události předcházel výpadek elektrického proudu po úderu blesku. Nafukovacímu stanu se začala prohýbat střecha," sdělila TN.cz krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Pravděpodobně přestal fungovat kompresor, který stan nafukuje. Pořadatelé podle mluvčí vyzvali lidi, aby stan spořádaně opustili. "Zřejmě došlo k davové panice a všichni se hromadně snažili dostat ke vchodu,“ popsala. Několik návštěvníků se při úprku zranilo.

"Podle posledních informací na místě události ošetřili naši záchranáři sedm osob, které utrpěly zranění lehčího charakteru. Sanitkami byly transportovány do nemocnice v Jihlavě," informoval TN.cz hodinu po půlnoci mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček. Později počet zraněných stoupl nejméně na 12, žádný z nich není ve vážném stavu.

​"Přesný počet osob, které byly v době incidentu pod stanem, nemáme k dispozici, protože se pod ním schovávali návštěvníci před deštěm," doplnila Čírtková.

Hasiči a policisté areál evakuovali a festival, jehož poslední vystoupení bylo plánováno do tří ráno, tak skončil o něco dříve, potvrdila zmíněná svědkyně.

Policie případ zadokumentovala a zatím nezveřejnila, zda se jím bude zabývat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.