Bouřlivá noc v Německu: Lidé sdílí záběry možných tornád. Obávají se dalších lijáků

[chooze:gallery;value:32195]

Zaplavené domy i silnice, několik uzavřených vlakových tras. Německo se v pátek vyrovnává s následky bouřlivé noci. Současně se přitom připravuje na další prudké lijáky, které by v průběhu dne mohly zasáhnout zejména sever a severozápad země, píše portál Bild vycházející z nové výstrahy meteorologů.

V noci počasí napáchalo největší škody v oblasti Severního Porýní-Vestfálska a také v okolí hesenského Kasselu. Silný déšť způsobil sesuv půdy v okrese Schwalm-Eder. Silnice mezi Lengemannsau a Hombergem kvůli tomu bude na delší dobu uzavřena. V Kelsterbachu spadla těžká větev na malé auto. Ze střech také létaly tašky.

Regionem se proháněl vítr o síle hurikánu. V poryvech dosahoval rychlosti i 140 kilometrů v hodině. Německá meteorologická služba (DWD) krátce předtím varovala před možnými tornády. Nyní zkoumá videa místních, kteří tvrdí, že ničivý větrný vír opravdu natočili.

​Silný vítr lámal stromy i na jiných místech. Z dálnice A 72 dokonce smetl kamion a převrátil ho na střechu. Kvůli bouři pak muselo být odkloněno několik letadel směřujících do Mnichova, další desítky letů se zrušily úplně.

[chooze:article;value:510315]

​Bouřky řádily také v hlavním městě. V oblasti Kaulsdorf blesk zapálil dům. Požár se hasičům naštěstí podařilo rychle uhasit. Nikdo se nezranil.

Kvůli zaplaveným kanalizacím ještě v pátek vznikaly v metropoli dopravní zácpy. Záchranné složky sice vodu v průběhu noci odčerpávaly, třeba důležitá dopravní tepna Heerstraße byla po ránu obousměrně uzavřena.

Německem se prohnala silná bouře. Záběry z města Kassel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.