Bratislavská policie obvinila z útoků na ženy českého sexuálního devianta

Obviněným je podle televize Markíza osmačtyřicetiletý Martin Duna, kterého v roce 2005 poslal ústecký soud na sedm let za mříže za 28 znásilnění. Dostal přezdívku Výtahový násilník, ženy po celé republice většinou napadal ve výtahu. Soud mu rovněž nařídil ochranou ústavní léčbu, neboť dle znalců trpí sexuální deviací.

Série případů násilí se sexuálním podtextem se v Bratislavě začala odehrávat na jaře loňského roku, tedy zhruba deset let poté, co měl Duna opustit vězení. Obviněný český občan pronásledoval 41letou ženu do obytného domu, na schodišti jí dal ruku přes ústa a snažil se ji strhnout na zem, uvedla slovenská policie na facebooku. Dotyčná se ubránila, útočník jí alespoň sebral botu.

[chooze:article;value:474438]

​Další případ se stal o deset dní později ve výstavní síni na náměstí SNP. Ke kurátorce přistoupil muž a se slovy "jestli nechceš, abych ti ublížil, udělej, co ti řeknu" začal ženě líbat chodidla a při tom onanoval. Za pět minut poděkoval a utekl. Právě posedlost ženskýma nohama v punčochách přiznal kdysi Duna při výslechu na české policii.

Osudným se mu stal incident z konce ledna, kdy se pod záminkou darování peněz vloudil do sborovny jedné bratislavské základní školy. Na učitelku vytáhl nůž, ona však stihla utéct. Průmyslové kamery tentokrát kromě pachatele, který se snažil skrýt tvář, zachytily i jeho auto. K Dunovi policisty navedlo i tetování na krku a obličeji, jež se snažil zamaskovat silnou vrstvou make-upu.

Podívejte se na kamerové záznamy zveřejněné slovenskou policií:

​Podezírají ho z dalších činů, mimo jiné ze sexuálního napadení 67leté ženy ve výtahu paneláku na sídlišti Petržalka. V tomto případě čekají, až se poškozená z hrůzného zážitku vzpamatuje a bude schopna vypovídat.

Slovenští policisté zatím Dunu obvinili z loupeže, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, za což mu hrozí až osm let vězení. S největší pravděpodobností se k tomu brzy přidá obvinění ze sexuálního násilí. “Naštěstí ani v jednom případě nikoho fyzicky nezranil,“ řekl TV Markíza policejní mluvčí Michal Szeiff.

V sobotu zadržela Dunu česká policie na základě evropského zatykače. O jeho vydání na Slovensko rozhodne soud.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.