Bratři Marek (22) a Jan (21) zachraňovali dítě. Pohltila je rozbouřená řeka

Dva bratry, 22letého Marka a 21letého Jana, pohltila v sobotu řeka Hron poblíž obce Šarovce v okrese Levice na Slovensku. Do rozvodněné řeky se tam údajně šlo koupat sedm lidí a strhl je proud. Mezi nimi měli být i oba bratři, píše deník Nový čas.

"Jednomu z bratrů se podařilo vytáhnout pět osob do bezpečí na břehu řeky. Mezi nimi bylo i dítě. Poté se vrátil do řeky pro svého bratra, který také pomáhal při záchraně tonoucích, ale oba se z vody nevynořili,“ napsal jeden z rodinných příbuzných podle deníku.

[chooze:article;value:513557]

Na místo podle deníku SME vyrazily všechny složky záchranného systému a začaly po obou mužích pátrat. Zapojila se i speciální kynologická záchranná služba se psy vycvičenými na hledání utonulých. Najít se je ale nepodařilo.

Pátrání pak pokračovalo i v neděli, píše web MY Levice. "Na místě bylo opět poříční oddělení a v případě potřeby přijedou i hasiči," uvedla nitranská policejní mluvčí. Lidé, kteří se s bratry koupali, vyvázli bez zranění.

[chooze:article;value:558696]

Přátelé obou pohřešovaných mladých mužů jsou zoufalí, ale věří v zázrak. "Byli to tak hodní chlapci, tohle si nezasloužili. Jsme v šoku a bojíme se, že najdou jen jejich těla,“ řekli Novému světu známí, kteří jim běželi na pomoc.

Tragický víkend v Česku: Při koupání vloni utonulo pět lidí (07/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.