Británie se obává dalších záplav. Bouře Babet má sedm obětí

Voda zaplavila řadu měst napříč Spojeným královstvím. Teď jsou v bezprostředním nebezpečí lokality podél řeky Severn, která protéká Anglií a Walesem. Ta stále zůstává rozvodněná. V důsledku bouře Babet zemřelo ve Velké Británii nejméně sedm lidí.

Velká voda poničila na 1 250 domů. Teď se do některých z nich začínají znovu vracet jejich obyvatelé. Mezi nimi i Paul Gilbert. Jeho matka zemřela poté, co její dům zatopily přívaly vody. 

"Doufali jsme, že se jí podařilo dostat nahoru a že vše bude v pořádku. Hasiči slíbili, že jakmile voda jen trochu opadne, někoho tam pošlou, aby zkontroloval, jestli je v pořádku. Čekali jsme, že nám zavolají, ale nic se nedělo," uvedl Paul.

[chooze:article;value:526381]

Rozhodl se proto zkontrolovat situaci sám. Přišel ale pozdě, jeho 83letá matka Maureen už byla po smrti. "Druhý den jsem kolem půl desáté ráno dorazil k jejímu domu. Přišel jsem k oknu a násilím ho otevřel. Ležela mrtvá ve vodě," popsal Paul.

Britové jsou už z nejhoršího venku, obavy z dalších povodní ale mezi obyvateli nezmizely. Výstraha meteorologů, zejména kolem řeky Severn, platí až do středy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.