Britové věří, že to Karel III. zvládne. Modlíme se za něj, říkají

Zprávou o rakovině krále Karla III. žijí hlavně média po celé Velké Británii, která neinformují prakticky o ničem jiném. Jinak ale život v Londýně dál běží téměř beze změny.

Do Londýna se sjela také média ze všech koutů Evropy. Novináři čekají hlavně před Buckinghamským palácem, kde už situaci ale hlídá policie a novináři tam mají velmi omezeny vstup. 

Část obyvatel Londýna se o zdraví Karla III. příliš bavit nechce, je to podle nich velmi citlivé téma. Jiní jsou sdílnější a přejí panovníkoví, aby byl co nejdříve v pořádku. "Myslím, že to zvládne," řekl jeden. "Čelí situaci, s níž se denně potýká mnoho lidí v Británii," přidala Barbara. "Všichni doufáme, že se zotaví, má tu nejlepší péči, držíme mu palce," sdělil Sam.

[chooze:article;value:540588]

​"Je to opravdu šokující. Doufám a modlím se, aby se z té rakoviny brzy uzdravil," podělil se o své dojmy mladý  návštěvník Buckinghamského paláce.

O zdraví monarchy se mluví i v Barmoralu, oblíbeném místě královny Alžběty II. "Včera večer jsem byl v hospodě na pivu a už o tom mluvili. Takže je pozitivní, že snad lidé, kteří mají příznaky rakoviny, zajdou k lékaři," řekl jeden z místních.

Řada lidí si váží toho, že královská rodina o nemoci informovala. "Bylo to velmi odvážné od královské rodiny, že to veřejnosti oznámila a netajila to. Protože zřejmě toho hodně skrývají. A králův mladší syn Harry se vrací domů na návštěvu, což ukazuje, že rodina je přece jen důležitá. V Británii je teď spousta rozvodů, takže je dobré vidět, že se jejich rodina zase spojuje dohromady," sdělil další Brit.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.