Britové změnili výstrahu pro turisty v Řecku. Varují před novým nebezpečím

Ministerstvo zahraničí ve Velké Británii upravilo varování pro turisty, kteří se vydávají na dovolenou do Středomoří. Jmenovitě jde o Řecko, které se nedávno ocitlo na seznamu několika zemí, kde platila červená výstraha. Důvodem byly především vysoké teploty.

Jenže v úterý ministerstvo výstrahu aktualizovalo. Cestovatele do Řecka upozorňovalo zejména na zhoršenou bezpečnostní situaci v zemi. Důvodem má být vzrůst kriminality, ale i časté protesty.

V Řecku totiž panují společenské nepokoje a stávky. Ve středu a ve čtvrtek budou stávkovat zdravotnické odbory, a to po celé zemi. Stávky jsou ale v těchto týdnech časté. Například v úterý stávkovali pracovní inspektoři, zatímco v Athénách se ve středu koná demonstrace proti navyšování daní živnostníkům, píše portál Crisis 24.

[chooze:article;value:560977]

​Tyto stávky a protesty jsou podle výstrahy velmi časté a mohou vypuknout bez předchozího varování. Mohou tak narušit pravidelnost dopravních spojů i fungování úřadů či zdravotnických zařízení.

Pokud se lidé ocitnou v blízkosti demonstrace, ministerstvo radí se protestujícím obloukem vyhnout. Občas se totiž mohou zvrtnout. Zdraví lidí může také poškodit slzný plyn, který policie proti zdivočelým protestujícím nasazuje.

Důvodem je ale i vyostřující se situace na druhé straně Středozemního moře. "Řecké úřady zpřísnily opatření na některých prominentních lokacích, včetně turistických středisek, kvůli událostem v Izraeli a okupovaných územích Palestiny," uvedlo podle portálu Mirror ministerstvo.

Vlna veder zasáhla Středomoří na začátku června. Řecko nebylo výjimkou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.