Britská letiště mají technické problémy. Za tři dny neodletělo 20 tisíc lidí

S řadou potíží bojují už třetím dnem letiště ve Velké Británii. Aerolinky British Airways postihly problémy s informačními technologiemi, kvůli kterým nemohou řádně odbavit hosty. Problémy začaly ve čtvrtek, kdy kvůli chybě musely aerolinky zrušit 92 letů. V pátek to bylo 82 letů.

Celkem tak neletělo 175 letadel, což zkazilo plány více než 20 tisícům cestujících, píše portál BBC. Jedná se především o vnitrostátní lety a lety do evropských zemí. Problémy navíc začaly v nejrušnější dny britských letů. Na pondělí totiž připadá státní svátek a řada Britů chtěla strávit prodloužený víkend v zahraničí.

[chooze:article;value:503656]

Letů mezi Českem a Velkou Británií by se však problémy dotknout neměly. "Všechny lety do Londýna jsou již buď ve vzduchu, nebo jsou naplánované k odletu. Nevím o tom, že bychom některé z nich odkládali nebo rušili," řekl mluvčí Letiště Václava Havla Michal Procházka.

Potíže s odbavením ale nezasáhly pouze letadlovou dopravu. Dlouhé kolony se tvořily také na silnicích vedoucích k trajektům a přívozům mezi Británií a Evropou. Ani tam totiž elektronické odbavení nefunguje tak, jak má, uvedl portál Mirror.

Cestující zmeškali let kvůli dlouhým frontám. Pražské letiště selhalo, tvrdí (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.